...

Divorced

מרכז המידע להליכי גירושין ודיני משפחה
מרכז המידע להליכי גירושין ודיני משפחה

בגידה בין בני זוג

משמעותן של בגידות בחיי הנישואין

חיי נישואין יכולים לדעת תהפוכות ומשברים מסוגים שונים, כאשר אחד הכואבים ביניהם טמון בידיעה שבן או בת הזוג בגדו עם אדם אחר.

מה משמעות המושג בגידה? מה עלול להיות המחיר שישלם בן (או בת) הזוג הבוגד? כיצד מתייחס בית המשפט למקרי בגידות?

לא כל בגידה יכולה להוביל לרצון מצד האדם הבוגד או בן הזוג הנבגד לסיים את החיים המשותפים, לפעמים עולה גם הרצון לנסות ולהתגבר על הקרע ולכן חשוב לקבל החלטה בעניין.

במידה וקיים הרצון לסיים את הקשר הזוגי כדאי בשלב זה לפנות לייעוץ משפטי ראשוני אצל עורך דין בעל ניסיון המתמחה בענייני גירושין ודיני משפחה על מנת שיסביר לכם את החובות והזכויות במסגרת ההליך, משמעותו וההשפעה האפשרית של הבגידה על הליכי הגירושין.

עורך הדין גם יוודא האם קיים צורך לפנות לחוקר פרטי בנסיבות המקרה הספציפי. באופן זה במקרה של חשד לבגידה שאינו וודאי ניתן לפנות לחוקר על מנת שיפעל להשגת ראיות להוכחה או הפרכה של החשש.

בדומה, כל עוד גם הראיה תושג בדרכים כשרות וללא הפרה של הוראות חוק יהיה ניתן להשתמש בה באופן משמעותי בהליכים המשפטיים והיא תהיה לעזר רב.

השלכותיה המשפטיות של הבגידה

במקרה שגמלה ההחלטה בלבכם לסיים את הנישואין רצוי שלא לשתף בה את בן הזוג.

הליכי גירושין ניתן לנהל במקרה שבני הזוג יהודיים במסגרת בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה. לבחירה זו יכולה להיות השפעה מכרעת על ניהול ההליך.

חשוב להבין כי בבית הדין הרבני נדונים הדברים בהתאם לדין העברי ואילו במסגרת בית המשפט לענייני משפחה בהתאם לשיטת המשפט הישראלית.

לעניין זה קיראו בהרחבה על: מירוץ הסמכויות

סמכות הערכאה לדון בסוגיות נקבעת לפי חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) תשי"ג-1953 בהתאם לשאלה איזה ערכאה קיבלה אליה ראשונה את התביעה והנושאים הכרוכים אליה הכוללים את שאלת המשמורת והרכוש.

בעניין חלוקת רכוש, חוק יחסי ממון תשל"ג-1973 קובע שבגידה לא תגרום לפגיעה בזכויותיהם של בני הזוג הבוגדים ברכוש המשותף. הסיבה נעוצה בכך, שבניגוד למדינות רבות אחרות השיטה הנהוגה בישראל לא מטילה אשמה על הצד המעוניין בסיום החיים המשותפים ולכן לא תומכת בפגיעה בזכויותיו.

כאן גם המקום לציין שבאופן כללי גם בית הדין הרבני אמור לעניין זה להחיל את הוראות החוק לפי פסיקת בג"צ מלפני שנתיים, על אף שבעבר נקבע בהתאם להוראות הדין העברי שבמקרה שקיימות הוכחות לבגידה של מי מבני הזוג, הדבר יגרום לפגיעה בזכויות אותו הצד ברכוש בשל רכיב של אשמה בפירוק התא המשפחתי.

בדומה, באופן עקרוני, בבתי המשפט לענייני משפחה, בגידה לא תשפיע כלל על סוגיית המשמורת שכן זו נקבעת בהתאם לטובת הילד ולא לפי האינטרסים של הוריו.

בתי הדין הרבניים אומנם לא מתייחסים בסלחנות לעניין הבגידה, אך גם במסגרת זו נקבעת המשמורת בהתאם להמלצות התסקיר ולכן, כל עוד לא משפיעה הבגידה על היכולת לטפל בילד באופן ראוי, סוגיית המשמורת לא תיפגע. 

לעומת זאת, בגידה תפגע בזכותה של האישה לקבל את כתובתה בסיום הנישואין ובזכויותיה לקבלת דמי מזונות אישה. יחד עם זאת, גם על מנת לשלול זכות זו מהאישה חובה על הצד השני להביא הוכחות מוצקות, כאשר מבחינת רמת ההוכחות ישנו הבדל בין הערכאות.

קיראו עוד: שאלות ותשובות בענייני גירושין

צור קשר לייעוץ ופרטים נוספים:

שתף כתבה זו:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

מאמרים קשורים

עורך דין גירושין רעננה
עורך דין גירושין רעננה

עורך דין גירושין רעננה שרון סגל גם אדם שיוזם גירושין מתוך הבנה שאין טעם להמשיך בחיים המשותפים, וגם מי שהתהליך

צור איתנו קשר

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.